Διδακτική Επίσκεψη στη Μεσσαρά, από τους τομείς Γεωπονίας και Οικονομίας

 Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων και περιβαλλοντικών προγραμμάτων και με τη συνεργασία των τομέων Γεωπονίας και Οικονομίας πραγματοποίησε Διδακτική επίσκεψη την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στην περιοχή της Μεσσαράς Ηρακλείου. 

Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε η Ανταλουδάκη Μαρία ΠΕ88.02 Γεωπόνος ΤΕ και συνοδοί καθηγητές ο Περάκης Γεώργιος ΠΕ80 Οικονομολόγος και η Καπέτη Ζωή ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας. 

Αρχικά επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις: της «ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ», της βιοδυναμικής φάρμας βοτάνων «ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ», του Οινοποιείου – κτήμα Ζαχαριουδάκη και καταλήξαμε στην ιδιαίτερου φυσικού κάλους περιοχή του Ζαρού για φαγητό και περίπατο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά για τις υπερ-τροφές και τα εξαιρετικής ποιότητας Κρητικά προϊόντα, την ωφέλεια που προσφέρουν στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και για τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθούν οι εν λόγω επιχειρηματίες.

Ειπώθηκαν πολλά από τους έμπειρους επαγγελματίες και καθηγητές και κάλυψαν απόλυτα όλες τις απορίες και ερωτήσεις των μαθητών μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ανθρώπους για την φιλική αντιμετώπιση και τη φιλοξενία τους.