ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ  ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ



Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας   του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη  την Δευτέρα 18/12/2023 στην αίθουσα του Αγροτικού Κέντρου  Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης ( BIC ) της Μητρόπολης για να παρακολουθήσουν εσπερίδα με τίτλο: «Το έντομο  «spodoptera fruigiperda» και η  εμφάνιση του σε περιοχές της Κρήτης».

 

Συμμετείχαν οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης Ειδικότητας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής. συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Φρονιμάκη   Σοφία  Γεωπόνος ΠΕ88.01 υπεύθυνη εργαστηρίου του τομέα Γεωπονίας, και την Ανταλουδάκη Μαρία Γεωπόνος MSc Γεωπόνος ΤΕ Φυτικής Παραγωγής ΠΕ88.02

 

Η εσπερίδα  είχε σκοπό να ενημερώσει για την εξέλιξη της εμφάνισης του  επιβλαβούς εντόμου που καταστρέφει μεγάλο αριθμό καλλιεργειών και σύντομα δημιουργούνται ζώνες καραντίνας σε όλη την Κρήτη λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας του.

 

Προσβάλλει καλλιέργειες πιπεριάς , μελιτζάνας αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στη διακίνηση των κηπευτικών.

 

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε από την περιφέρεια Κρήτης και ομιλητές ήταν οι:

Δρ. Παπαχρήστος  Δημήτριος  (Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο)

Δρ. Αραμπατζής Χρήστος (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων)

Δρ. Ροδιτάκης Εμμανουήλ (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο)