Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών - Μέρος 3ο

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στα πλαίσια ενδοσχολικής επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/5/2022 στους εκπαιδευτικούς του σχολείου σεμινάριο τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής διάρκειας 5 ωρών.

Η επιμόρφωση είχε το θέμα : "Η αξία και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής σε σχέση με: α) τα βασικά συστατικά της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής, β) την παρουσίαση ερευνών για τη σημασία τη μεσογειακής διατροφής για την πρόληψη του διαβήτη, καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και νευροεκφυλιστικών ασθενειών και γ) για τη διατήρηση της καλής υγείας και της αύξησης της μακροζωίας".


Σ Στην συνέχεια ακολούθησε Επιμορφωτική Εσπερίδα με θέμα: «Μάρκετινγκ ελαιολάδου και βιώσιμη ανάπτυξη», στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων 2021-22, με υπεύθυνο καθηγητή τον κύριο Τσαγκατάκη Ιωάννη εκπαιδευτικό του σχολείου.
Στο πάνελ των ομιλητών είχαν προσκληθεί και μίλησαν εξειδικευμένοι εισηγητές: • Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Φυτών, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), που παρουσίασε το θέμα «Ποιότητα ελαιολάδου» • Έβελυν Μπάκιντα, Ειδική Μάρκετινγκ, MSc, Branding expert, Founder Chic Greek Gifts, που μίλησε για το «Μάρκετινγκ ελαιολάδου». • Μάνος Καρπαδάκης , Μηχανικός παραγωγής, βιωσιμότητας και καινοτομίας της TERRA CRETA, που μας πρόσφερε το θέμα “Βιώσιμη ανάπτυξη ελαιολάδου».
Οι Οι ομιλητές απέδειξαν ότι με οργανωμένη διαχείριση της παραγωγής του ελαιολάδου από τον «ελαιώνα στο τραπέζι» μπορεί να παρασκευαστεί ακόμα και αυτό το φαρμακευτικό ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια την σκυτάλη παρέλαβαν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας που πέραν των άλλων παρουσίασαν έρευνα αγοράς ικανού πλήθους ανθρώπων που απέδειξε ότι μόνο ένα 5 έως 15% γνωρίζει πολύ καλά τις ποιοτικές περγαμηνές του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.