Καινοτόμα Προγράμματα: CRISSH2020 – Πρόγραμμα για την πιστοποίηση στην Ψηφιακή Ικανότητα

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο HORIZON2020, με το ακρωνύμιο CRISS



Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο HORIZON2020 με τίτλο «Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools» με το ακρωνύμιο «CRISS» ως εθνικός εταίρος.

Το πρόσφατο πλαίσιο ψηφιακών ικανοτήτων για τους πολίτες (DigComp 2.1), που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ότι η ψηφιακή ικανότητα των μαθητών είναι μία από τις 8 βασικές ικανότητες που πρέπει να αποκτήσει κάθε νέος πριν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Μέσα από διεπιστημονικά σενάρια ενσωματωμένα στο ελληνικό πρόγραμμα σπουδών και με κορμό το μάθημα της Πληροφορικής, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πιστοποίηση Ψηφιακής Ικανότητας (Digital Competence) από 15 φορείς (Πανεπιστήμια, Εταιρίες, Οργανισμούς).


Επίσημη ιστοσελίδα του CRISS www.crissh2020.eu

To Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας είναι σε φάση υλοποίησης του Προγράμματος CRISS με συμμετοχή της Α΄ Εσπερινού ΕΠΑΛ Τάξης.

Με Διαχειριστή και Υπεύθυνο του Έργου τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γιακουμάκη Εμμανουήλ και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Ειδικότητας ΠΕ86 κ. Δακανάλη Μαρία