3η Ανακοίνωση για το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας



8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας_3η Ανακοίνωση
Για το σχολικό έτος 2017-18
το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
θα διεξαχθεί παράλληλα σε
Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα και Χανιά,
την Τετάρτη 18, την Πέμπτη 19, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018.

Ειδικότερα για την Ανατολική Κρήτη,
το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί
στον Άγιο Νικόλαο,
την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018
και στην πόλη του Ηρακλείου,
την Πέμπτη 19, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018,
στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.


Σε συνέχεια της 2ης ανακοίνωσης παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την -κοινή για Ηράκλειο και Λασίθι- φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη διεύθυνση https://goo.gl/forms/RkC3WdAjWykS0DNS2 μέχρι την Κυριακή 15 Απριλίου 2018Με την φόρμα υποβολής έργου θα γίνεται αυτόματη ανάρτηση του μαθητικού έργου στο τοπικό Ιστολόγιο (http://digifest-ira.blogspot.gr) για αυτό παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν σαφέστερη και πληρέστερη καταγραφή των έργων.
Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προλάβει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα της 2ης Ανακοίνωσης παρακαλούνται να συμπληρώσουν αυστηρά έως 16 Μαρτίου 2018 και την φόρμα της προηγούμενης ανακοίνωσης https://goo.gl/forms/KRuuECamkThNBuy43 προκειμένου να  δηλώσουν προτίμηση ημέρας παρουσίασης. Προτείνεται, για το Ηράκλειο, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, αν είναι δυνατόν, να παρουσιάσουν την Παρασκευή και τα Δημοτικά το Σάββατο. Για τα Γυμνάσια δεν προτείνεται κάποια συγκεκριμένη ημέρα, μπορούν να παρουσιάσουν είτε Πέμπτη είτε Παρασκευή είτε Σάββατο. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα γίνουν σεβαστές οι προτιμήσεις των σχολείων.
Η συμπλήρωση και των δύο φορμών μέσα στις παραπάνω προθεσμίες αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την παρουσίαση του σχολείου στο Φεστιβάλ.
Το  Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (194888/Δ2/13-11-2017), και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής καθώς και Τοπικούς Φορείς (Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κ.τ.λ.).
Στην πόλη του Ηρακλείου διεξάγεται με την πολύτιμη Συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου και στον Άγιο Νικόλαο με την πολύτιμη Υποστήριξη του Δήμου Αγ. Νικολάου. Και για τις δυο πόλεις, σημαντική είναι η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης (Europe Direct), του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης και η αρωγή της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και των Δ/νσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Λασιθίου.
Καλούμε όλα τα σχολεία ακόμα και αν δεν παρουσιάζουν κάποιο μαθητικό έργο να επισκεφθούν το Φεστιβάλ πραγματοποιώντας διδακτική επίσκεψη. Στο Ηράκλειο όπως και στον Άγιο Νικόλαο, στο χώρο του Φεστιβάλ, θα λάβουν χώρα για μαθητές και επισκέπτες εργαστήρια και διαδραστικές παρουσιάσεις.

Παράλληλα, για το σχολικό έτος 2017-18 η Οργανωτική Επιτροπή Ηρακλείου - Λασιθίου προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό για τη δημιουργία ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ για το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα τηλεοπτικό ή ένα ραδιοφωνικό σποτ χρησιμοποιώντας υλικό, λογισμικό και άλλα ψηφιακά ή αναλογικά εργαλεία της επιλογής τους. Η επιλογή της ιδέας του σποτ είναι ελεύθερη για τους μαθητές, όμως θα πρέπει να νοηματοδοτεί το μήνυμα και τις αξίες που διαχέει ως δράση το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα τη συμμετοχή στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, αφού συμπληρωθούν οι παραπάνω απαραίτητες φόρμες. Για αναλυτικές πληροφορίες και όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό επισκεφθείτε τη σελίδα:
Το Φεστιβάλ στο Ηράκλειο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Διαδίκτυο.
Ευελπιστούμε το Φεστιβάλ να δώσει μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες.
Θα ακολουθήσει η αποστολή της αφίσας και η 4η Ανακοίνωση με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.
Η Οργανωτική Επιτροπή Ηρακλείου και Λασιθίου


Δείτε το παραπάνω έγγραφο - ανακοίνωση κι εδώ: