2018-2019 Τομέας Πληροφορικής: Τα Αποτελέσματα της Αξιολόγησης των έργων του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών https://robotics.ellak.gr/  ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του  1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την φετινή σχολική χρονιά.
Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και την ευρύτερη κοινωνία.
Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στο https://robotics.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που  υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από  όλα τα σχολεία.
Όλα τα έργα των ομάδων που ολοκληρώθηκαν ήταν εξαιρετικά.  Τα έργα των ομάδων που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την σύλληψη της ιδέας  και την υλοποίηση της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία. 
Το σχολείο μας συμμετείχε με το έργο ο "Όμηρος" απαγγέλλει Ποίησή" με τους μαθητές/τριες της Γ και Δ τάξης του τομέα Πληροφορικής του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ιεράπετρας Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ιεράπετρας κατέλαβε την 4η Θέση !!!! Οι νέες τεχνολογίες και η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένας θεσμός που πρέπει να διατηρηθεί στα σχολεία μας!!! 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Όλα τα έργα των μαθητικών ομάδων από τα ΕΠΑΛ είναι διαθέσιμα εδώ