Καινοτόμα Προγράμματα: Role Models Διάδοση Αποτελεσμάτων

Στο πιλοτικό πρόγραμμα “ROLE MODELS” (θετικά πρότυπα), που εκπόνησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), συμμετείχε για δεύτερη - 2η χρονιά το σχολείο μας με υπεύθυνους καθηγητές του έργου, τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιακουμάκη Εμμανουήλ, καθηγητή Οικονομίας, και την κ. Δακανάλη Μαρία, καθηγήτρια Πληροφορικής.

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στην πρόληψη της σχολικής διαρροής, της οποίας τα ποσοστά είναι αυξημένα σε όλη την Κρήτη, μέσω της ενδυνάμωσης της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών.

Το κάθε σχολείο υπέδειξε έναν ή περισσότερους συμπολίτες μας, οι οποίοι στο παρελθόν, λόγω οικονομικών ή κοινωνικών αντιξοοτήτων, άφησαν το σχολείο αλλά αργότερα επανήλθαν και το τελείωσαν, δημιουργώντας τη δική τους «ιστορία επιτυχίας».

Οι άνθρωποι αυτοί συγκροτήθηκαν σε ομάδα και πρόκειται να αποτελέσουν τα θετικά πρότυπα, τα ROLE MODELS, για τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό. 



Από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ιεράπετρας συμμετέχουν η Καλογηράτου Καλλιόπη, απόφοιτη τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρας), ΑΤΕΙ Κρήτης, η οποία εργάζεται στο Δήμο Ιεράπετρας και η Λαγουδάκη Μαρία απόφοιτη τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Άγιος Νικόλαος), ΑΤΕΙ Κρήτης, η οποία εργάζεται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.



Φέτος πήραμε συνέντευξη από το ένα Θετικό Πρότυπο, την κ. Λαγουδάκη Μαρία, που μας ενέπνευσε να μιλήσουν οι μαθητές μας για τις βιωματικές τους εμπειρίες στις παρουσιάσεις των έργων. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Λαγουδάκη Μαρία για την πολύτιμη βοήθεια της.

Στην προβολή των έργων που παρουσιάσαμε όλα τα σχολεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αποσπάσαμε θετικά σχόλια για την ομιλία των μαθητών και της μαθήτριας μας, που αποτύπωσαν με λόγια ψυχής τον λόγο που επέλεξαν να συνεχίσουν ξανά το σχολείο και να διαδώσουν το μήνυμα "Φτάσε όπου δεν μπορείς!", μέσα από τα βιώματά τους.



Στα πλαίσια του έργου κατασκευάσαμε δύο αφίσες για τα Θετικά Πρότυπα ( Role Models) και ως βιωματική δράση μίλησαν οι ίδιοι οι μαθητές που αποτελούν πρότυπο για την συνέχιση του σχολείου.

Περισσότερες φωτογραφίες και Video μπορείτε να δείτε στο μενού Photo Gallrey και Video